Foto: Novinkami na hrade symbolicky otvorili turistickú sezónu v Trenčianskom kraji

Hrad Bystrica vstupuje do novej sezóny s dvomi novinkami Turisti na Považskom hrade počas symbolického otvorenia turistickej sezóny 2024 v Trenčianskom kraji. Foto: Radovan Stoklasa/TASR

POVAŽSKÁ BYSTRICA – Hrad Bystrica vstupuje do novej turistickej sezóny s dvomi novinkami. Prvou z nich je mobilná aplikácia Hrady 3D, druhou sklenená tabuľa, ktorá je posledným z diel projektu Okno do minulosti.

„Aplikácia Hrady 3D ponúka návštevníkom vizualizáciu zrekonštruovanej časti hradu, konkrétne hradného paláca. Aplikácia zobrazuje aj Rafaela Podmanického, ktorý bol majiteľom hradu v 16. storočí,“ uviedol zastupujúci riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Trenčín región Pavol Štefčík.



Druhou novinkou je sklenená tabuľa umiestnená pod hradom, ktorá zobrazuje hypotetickú vizualizáciu hradu z čias jeho najväčšej slávy. Tabuľa je poslednou časťou sedemdielnej skladačky. Ďalších šesť tabúľ je rozmiestnených po celom Trenčianskom samosprávnom kraji. Nechýbajú napríklad v Trenčíne, na Čachtickom hrade, na hrade Tematín či na hrade Beckov.

Predstavenie tohtoročných noviniek na hrade Bystrica je podľa neho zároveň symbolickým otvorením turistickej sezóny v Trenčianskom samosprávnom kraji.

(tasr)

Okno do histórie. Foto: Radovan Stoklasa/TASR
Hypotetická silueta hradu v čase jeho najväčšieho rozmachu. Foto: Radovan Stoklasa/TASR
Smartfón s aplikáciou Hrady 3D. Foto: Radovan Stoklasa/TASR
Maketa Považského hradu. Foto: Radovan Stoklasa/TASR
Informačná tabuľa pre aplikáciu Hrady 3D. Foto: Radovan Stoklasa/TASR

Ďalšie články