Polícia zadržala dvoch dílerov. V Trenčíne predávali drogy viacerým ľuďom

políci,auto Policajta udrel do hlavy a kopol, čelí obvineniu. Ilustračné foto: FB Polícia SR

TRENČÍN – Vyšetrovateľ PZ z Trenčína vzniesol obvinenie 31- a 28-ročnému mužovi pre spáchanie trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania mal vyšetrovateľ PZ za dostatočne preukázané, že 31-ročný obvinený si najneskôr od decembra 2022 neoprávnene zadovažoval omamné a psychotropné látky, konkrétne pervitín, ktorý následne aj predával v meste Trenčín viacerým konzumentom,“ uviedla trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Polícia u tohto obvineného zaistila plastové vrecko a modrú striekačku s obsahom bielej kryštalickej látky. Podľa predbežného vyjadrenia Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ, zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť minimálne 29 jednotlivých dávok drogy.

„U 28-ročného obvineného bola zaistená červená kovová nádoba s obsahom bielej kryštalickej látky. Chemickou analýzou bola v tejto látke zistená prítomnosť pervitínu, z ktorého by bolo možné pripraviť minimálne 500 jednotlivých dávok drogy, spôsobilej po aplikácii ovplyvniť psychiku užívateľa,“ doplnila polícia.

Vyšetrovateľ na oboch obvinených podal podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby, o ktorom rozhodne súd v najbližších hodinách.

Polícia zhabala niekoľko dôkazov. Foto: Polícia SR – Trenčiansky kraj/Facebook
Muži predávali drogy v Trenčíne. Foto: Polícia SR – Trenčiansky kraj/Facebook

Ďalšie články