Video: Transsexuálny maniak Kim bol pred súdom. Pózoval novinárom a pochvaľoval si väzenie

DSC_0037 Transvetita Kim Balážu vlastným menom Anton Baláž pred súdom. Foto: Rasťo Harakal

PEZINOK – Transsexuál Kim Balážu, vlastným menom Anton Baláž, sa dnes postavil pred senát Špecializovaného trestného súdu pre fyzické a verbálne napadnutie staršej ženy v Dubnici nad Váhom.  

Pojednávanie sa konalo na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku, keďže prokurátor klasifikoval prípad ako extrémistický trestný čin. Kim sa postavil pred súd aj v minulosti, dnes sa však po prvý raz vyjadroval v mužskom rode a nie v ženskom, ako v minulosti. Zjavne si tiež užíval prítomnosť novinárov, ktorým pózoval na fotografie.

Kim čelil obvineniu z fyzického napadnutia staršej pani na priechode pre chodcov v Dubnici nad Váhom. Ženu udrel do tváre a potom ju kopal na zemi. Anton Baláž je Róm a žene nadával „do bielych… „.

V Pezinku dnes padlo aj rozhodnutie. Pred záverečným rozsudkom sa Kim vyjadril, že obeť napadol omylom. Súd nakoniec nariadil páchateľovi ambulantné liečenie, čo sa mu zdalo postačujúce vzhľadom na to, že na jeseň minulého roka dostal vysoký trest odňatia slobody.

„Prokuratúra považuje rozhodnutie súdu za zákonné a spravodlivé a voči rozhodnutiu nepodala odpor,“ uviedol prokurátor.

Kim na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku. Zdroj: Rasťo Harakal

V roku 2021 bodol mladé dievča

V októbri minulého roka ho Krajský súd v Trenčíne právoplatne poslal do väzenia na 19 rokov za hrozný prípad, ktorý sa stal ešte v septembri 2021 v Trenčíne. Transsexuálny maniak zaútočil nožom na vtedy 17-ročné dievča. Obeť bodol trikrát a s útokom prestal, keď sa čepeľ zapichla v tele tínedžerky. Podľa vyšetrovateľov čepeľ museli vyberať kliešťami.

„Obžalovaný bol stíhaný za skutok, ktorý bol kvalifikovaný ako obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu. Krajský súd rozhodol právoplatne o tom, že obžalovaný dostal za tento skutok 19 rokov v maximálnom stupni stráženia. Tento trest je zákonný a správny,“ uviedol vtedy trenčiansky prokurátor.

Kim na súde. Zdroj: Rasťo Harakal

Kim si odpykáva trest v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Ilave. Na margo toho sa dnes ešte v súdnej miestnosti vyjadril, že „v Ilave je tá najluxusnejšia väznica“.

Ani vlani sa súdne pojednávanie nezaobišlo bez kontroverzií. Kim po konečnom verdikte vykrikoval na sudcu. „Pán sudca, mám právo sa odvolať. Ja mám právo sa odvolať,“ kričal na celý krajský súd. Rozsudok bol však právoplatný a odsúdený sa už odvolať nemohol.


Ďalšie články