VIDEO: V Trenčíne otvorili nový supermarket. Dopravná situácia prekvapila

IMG_0789 V Trenčíne otvorili nový supermarket. Dopravná situácia prekvapila. Foto: Trenčiansky Štandard

TRENČÍN – Pre veľký záujem otvorili vo štvrtok v našom meste druhý Kaufland.

Nachádza sa pri bývalej budove Meriny, oproti OC MAX. Odteraz ľudia zo Sihote a okolia nebudú musieť chodiť na nákupy cez celé mesto.

https://trencin.standard.sk/10820/americky-den-v-trencine-kedy-a-kde/

Nový obchod sme navštívili medzi deviatou a desiatou hodinou dopoludnia. Situácia vyzerala priaznivo, v blízkosti supermarketu je dostatok parkovacích miest a projektanti nezabudli ani na výsadbu zelene. Počas prvých hodín obchod navštívili stovky ľudí.

Zmapovali sme tiež dopravnú situáciu a boli sme milo prekvapení. Netvorili sa žiadne kolóny a cesty boli prejazdné v oboch smeroch.

A čo hovorí na otvorenie prevádzky Kaufland? „Zákazníkom príde vhod aj neďaleký oddychový park, odkiaľ je zaujímavý výhľad na zachovanú pamiatku, ktorá je spomienkou na bývalú textilnú fabriku Merina. Pre obyvateľov Trenčína a okolia sa tak návšteva Kauflandu stane ešte príjemnejším zážitkom,“ uvádza spoločnosť v tlačovej správe. V tej ešte Kaufland informuje, že v poradí ide už o 76. prevádzku na Slovensku.

„Nová predajňa v Trenčíne však posúva ochranu klímy na ešte vyššiu úroveň, pretože je ako tretia na Slovensku vybavená zelenou strechou. Tá podľa expertov dokáže znížiť teplotu na povrchu budovy až o 80 percent, čím znižuje náklady na energie potrebnej pre využívanie klimatizácie,“ uzatvára spoločnosť.


Ďalšie články