Privítajte jar na Trenčianskom hrade. Návštevníkov oblečených v kroji čaká odmena

Privítajte jar na Trenčianskom hrade. Návštevníkov oblečených v kroji čaká odmena Návštevníkov oblečených v kroji čaká na Trenčianskom hrade odmena. Foto: Trenčiansky hrad/FB

TRENČÍN – Ak je pre vás Veľká noc jedným z najkrajších období roka, môžete tohtoročné sviatky jari osláviť na Trenčianskom hrade v duchu tradícií a slovenského folklóru.

„Počas tohtoročnej Veľkonočnej nedele sme si pre vás na Trenčianskom hrade pripravili krásny program, ktorý sa ponesie vo duchu veľkonočných tradícií a folklóru. O dobrú náladu sa postarajú členovia Folklórneho súboru Bosoráci z Bolešova, ktorí sa nám v budove Kasárne predstavia so svojou gajdošskou hudbou, spevom a tiež ukážkou tradičných hudobných nástrojov,“ informovalo Trenčianske múzeum na svojej webovej stránke.

Najmenší návštevníci na môžu tešiť na obľúbenú Vajíčkovú pátračku a tiež na tvorivé dielničky s jarnou tematikou. V budove kasárne na prízemí bude zároveň výstava krojovaných bábik doplnená ukážkou ľudových krojov zo zbierok Trenčianskeho múzea.

Každý návštevník, ktorý príde na hrad v ľudovom kroji, bude mať vstupné zdarma.

Program:

  • 10:00 až 15:00 Vajíčková pátračka po hrade, na konci ktorej nebude chýbať sladká odmena
  • 10:00 až 16:00 Tvorivé aktivity s jarnou tematikou (Kasáreň, prízemie)
  • 12:00 až 16:00 FS Bosoráci z Bolešova (Kasáreň, prízemie)
  • 12:00 až 13:30 Gajdošská hudba a spev
  • 14:00 až 14:45 Ukážka tradičných ľudových nástrojov 
  • 15:00 až 16:00 Gajdošská hudba a spev

Vstupné na podujatie bude v rámci hradných okruhov.


Ďalšie články