Hudba bez bariér sa znovu uskutoční na pútnickom mieste, kde sa dejú zázraky

Butkov Na hore Butkov sa znovu uskutoční charitatívny koncert Hudba bez bariér. Foto: Kríž Butkov

BUTKOV – Na posvätnom mieste v Skalnom sanktuáriu na hore Butkov nad obcou Ladce sa vo štvrtok 20. júna uskutoční 12. ročník charitatívneho podujatia Hudba bez bariér.

Na benefičnom koncerte vystúpia populárny český spevák Tomáš Klus a Martin Gyimesi, ktorý je hlavným predstaviteľom Karola Duchoňa z najúspešnejšieho muzikálu na Slovensku Na srdci mi hraj.

„Projekt Hudba bez bariér podporilo už množstvo slovenských interpretov, ale nie Karol Duchoň, keďže už, žiaľ, nie je medzi nami. Som rád, že s požehnaním jeho vlastnej dcéry môžeme náš projekt spájať s týmto skvelým umelcom,“ povedal pre Trenčiansky Štandard organizátor akcie a predseda občianskeho združenia Parasport24 Miroslav Buľovský.

Podľa neho v nádhernom prírodnom prostredí, ktoré je aj klenotnicou novodobého sakrálneho umenia, pohladia piesne umelcov dušu a prinesú radosť publiku. „Najdôležitejšie je, že prejavíme lásku a ľudskosť tým, ktorí si sami nepomôžu,“ dodal Buľovský.

Výťažok z akcie, ako je dobrou tradíciou, pôjde na charitatívne účely. Minulý rok sa podarilo vyzbierať 25-tisíc eur. Pomohlo sa ôsmim deťom s detskou mozgovou obrnou.

„Vlani sme dosiahli už celkovú výšku pomoci pre ľudí v hodnote viac ako 500-tisíc eur, čo tohto roku budeme chcieť navýšiť. O Butkove, kde sa náš koncert koná, sa hovorí, že je to miesto zázrakov. Preto verím, že sme s naším projektom na tom správnom mieste,“ doplnil zakladateľ OZ Parasport24.

Vstupenky na charitatívne podujatie Hudba bez bariér 2024, ktoré bude moderovať Ján Žgravčák z RTVS, si môžete kúpiť TU.

„Novodobé pútnické miesto na Butkove je veľmi navštevované. Je to vzácny priestor pre tisíce pútnikov. Postavilo sa to na hore, kde by to nikto nečakal, čo možno považovať za zázrak. Tu mnohí zažívajú Boží dotyk, cítia povzbudenie a prežívajú radosť,“ povedal pre Trenčiansky Štandard Anton Barcík z Nadácie AGAPA Ladce.

Ako ďalej uviedol, v čase, keď zažívame stratu ľudských hodnôt, môžeme opäť vďaka koncertu Hudba bez bariér potvrdiť, aká dôležitá je ochota s láskou sa deliť o hmotné dobrá. „Pri pomoci najnúdznejším nezabúdajme, že v ich situácii sa môže ocitnúť ktokoľvek z nás,“ poznamenal Barcík.

Občianske združenie Parasport24 existuje od roku 2006 a venuje sa organizácii rôznorodých projektov na podporu ľudí s hendikepom, ktorí ako jednotlivci majú obmedzené podmienky na získavanie finančných a iných prostriedkov pre vlastný rozvoj.


Ďalšie články