V extralige juniorov budú mať trenčianske tímy s určitosťou cenný kov. Kto bude zlatý?

florbal Trenčín FBK AS Trenčín čaká finálová séria proti Florko Košice. Foto: AS Trenčín

TRENČÍN – Vo florbalovej extralige juniorov získalo mužstvo 1. FBC Trenčín bronzové medaily. O zlato si pre zmenu zahrá ďalší celok z nášho mesta FBK AS Trenčín. Finálovú sériu odštartuje 6. apríla proti mužstvu Florko Košice.

Po základnej časti bola na zlatú medailu favorizovaná práve spomínaná trojica. Úvodnú časť súťaže ovládli florbalisti FBK AS Trenčín (55 bodov), na druhej priečke skončilo Florko Košice (48 bodov) nasledované 1. FBC Trenčín (40 bodov).

Aj keď je florbal kolektívny šport, tak AS Trenčín mal vo svojich radách Mária Ozimýho, ktorý v základnej časti nazbieral neuveriteľných 96 bodov. Tento fakt pomohol Trenčanom streliť viac ako 200 gólov, čo sa im podarilo ako jedinému mužstvu. Pred vyraďovacími súbojmi sa kalkulovalo s tým, že Trenčín bude mať dve mužstvá v semifinále.

Do štvrťfinále nastúpilo mužstvo 1. FBC Trenčín proti ATU Košice. Prvý zápas Trenčania prehrali, ale následne si postup zariadili tromi výhrami v rade. Štvrťfinálový súboj odohral FBK AS Trenčín proti nováčikovi Raptors. Podľa očakávania si poradili s mužstvom 3:0 na zápasy.  

V semifinále na seba narazili dve trenčianske mužstvá. Opäť sa ukázalo, že Trenčín je florbalové mesto a ľudia si našli čas aj na juniorku. Väčšiu „florbalovosť“ ukázal víťaz základnej časti a po troch víťazstvách v sérii si zabezpečil miestenku do finále.

Ďalší trenčiansky celok 1. FBC Trenčín získal už pred finále bronzové medaily. „Našim extraligovým juniorom sa podarilo obhájiť bronzový stupienok. Na jeho zisk sme, rovnako ako minulý rok, potrebovali postup košického Florka cez Snipers Bratislava do finále. Bronzové medaily totiž prináležia tomu tímu z dvojice porazených semifinalistov, ktoré sa lepšie umiestnilo v základnej časti. Keďže sa do finále prebojovali Košičania a Snipers obsadili po základnej časti až siedmu priečku, zverenci Jana Holovku vybojovali pre klub v poradí piatu medailu v histórii juniorskej celoštátnej súťaže,“ uviedol klub na svojej sociálnej sieti.

1. FBC Trenčín získava bronzovú medailu. Foto: 1. FBC Trenčín

Vo finále sa FBK AS Trenčín stretne s obhajcom titulu Florko Košice. „Čakanie to bolo netrpezlivé, keďže druhá semifinálová dvojica bola diametrálne odlišná. Na jednej strane sa proti nám mohol postaviť tím, ktorý je charakteristický moderným a rýchlym kombinačným florbalom, na strane druhej tím, ktorý je definovaný skôr silovejším a fyzickejším ponímaním hry. V nedeľu popoludní však padla definitíva, a v poslednej sérii sezóny vyzveme na domácej palubovke Florko Košice,“ uviedol klub.

Po dominantnom výkone Trenčanov v semifinále sa favoritom na zlato stávajú naši florbalisti, ale florbalová loptička je takisto guľatá a zápas sa začína od nuly. Predovšetkým treba pogratulovať obom trenčianskym klubom za skvelú reprezentáciu mesta.


Ďalšie články