Tipy na víkend: Trenčín privíta zvučné mená z televízie a hudobného sveta, potešia sa aj deti

Tipy na víkend: Trenčín privíta zvučné mená z televízie a hudobného sveta, potešia sa aj deti Mierové námestie v Trenčíne. Foto: KIC Trenčín

TRENČÍN – Doprajte si príjemný víkend plný skvelých zážitkov v srdci metropoly Považia. Po týždni vám opäť ponúkame prehľad podujatí, ktoré na vás v Trenčíne čakajú. Nechajte sa inšpirovať. 

Šláger paráda – 13. 4. 2024 • 17:00, KS Opatová

Pozývame vás na galakoncert Šláger parády známej z televíznej obrazovky TV Šláger – Program pri príležitosti vítania jari s muzikou a humorom.

Účinkovať budú zvučné mená, ako dáma šlágrov, speváčka a herečka Maja Velšicová, Martin Jakubec, manželia z Duo Rytmus – Marián a Danulka či speváčka Jadranu Božanka.

Predaj vstupeniek online a na pokladni KIC Trenčín. Vstupenky kúpite tu.

Dogma Divadlo: Záväzný výstup – 13. 4. 2024, 19:00, Družba Drama Studio, Trenčín

Posledná repríza tohto predstavenia v aktuálnej divadelnej sezóne. Pitoreskná scénická koláž jedného herca, jednej alternácie a jedného tieňa. Zmes bezpríznakových slov, falošných emócií a hry, ktorá nikam nevedie. Zmysel sa stráca v bezvýznamnosti, motívy konania sú nejasné. 

Diskotéka ega a patologických prejavov na vynútených doskách, ktoré znamenajú takzvaný svet. Divadlo ako projekt plný zvratov, pochybností a bľabotania, divadelné predstavenie, ktoré vzniklo na základe predpokladaných odhadov a odhadovaných predpokladov.

Text a réžia: Kamil Bystrický
Hrá: Kamil Bystrický alt. Tomáš Plánka
Artwork: Vlado Ďurajka
Hudba: Martin Fačkovec, Richard Lalík

Projekt podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia – hlavný partner a Mesto Trenčín.

Billy Barman: Galéria duševného zdravia – 13. 4. 2024, 20:00, Hviezda, Trenčín

Piaty štúdiový album kapely Billy Barman je hotový a skupina vyráža medzi fanúšikov, aby ho predstavila naživo. Galéria duševného zdravia je malým pozvaním do ich vnútorného sveta, v ktorom sa za uplynulé roky začali vŕtať viac a viac. Album prináša celú škálu pocitov a emócií. Rovnakú ambíciu má aj ich nový koncertný program.

Diváci na Slovensku a v Čechách sa môžu tešiť na set, ktorý bude okrem nádielky noviniek obsahovať aj rokmi preverené skladby. A aby toho nebolo málo, ako „talizman” s nimi príde aj Curly Simon s kapelou. 

Cena vstupenky: 20 eur  predpredaj Vstupenky na podujatie kúpite tu.

Detský divadelný klub: O líštičke – 14. 4. 2024, 16:00, Klub Lúč, Trenčín

Humorno-edukačná rozprávka o povolaniach. Uvádza Divadlo Kapor na scéne. Kto (sa) hľadá, ten (sa) nájde… O tom, že každá práca je dôležitá a keď ju robíme dobre, spoločne tvoríme pekný svet.

Líštička Evička ide do sveta. Chce zistiť, čo ju baví, čo má rada a aké povolanie si má vybrať. Po rady si pôjde k ďalším zvieratkám. A možno jej pomôžu aj deti. Objaví líštička na čo má talent a čo môže byť jej povolaním? Uvidíme…

Námet: M. Pastorková
Scenár: M. Pastorková + Eva Okoličániová
Účinkujú: Michaela Pastorková, Eva Okoličániová
Scéna, bábka: Lukáš Tandara

Triá troch storočí – 14. 4. 2024, 18:00 – 19:15, Refektár Piaristického gymnázia (vchod z Mierového námestia), Trenčín

Otváracím podujatím festivalu Hudba pod hradom bude koncert pod názvom Triá troch storočí. Predstaví sa klavírne trio v zložení Beáta Tomčányiová (klavír), Sandra Frátriková Baggiolini (husle) a Kristína Luptáčiková (violončelo).

Podrobnosti a program koncertu na www.kpvh.sk. Vstupné 10 eur, pre členov klubu 7 eur. Predpredaj v KIC Trenčín.

Šláger paráda. Zdroj: KIC Trenčín
Dogma Divadlo – Záväzný výstup. Zdroj: KIC Trenčín
Billy Barman – Galéria duševného zdravia. Zdroj: KIC Trenčín
Detský divadelný klub – O líštičke. Zdroj: KIC Trenčín
Koncert Triá troch storočí. Zdroj: KIC Trenčín

Ďalšie články