Začína sa pstruhová sezóna. Do potokov v blízkosti Trenčína vysadili stovky rýb

Do potokov v blízkosti Trenčína vysadili stovky pstruhov Do potokov v blízkosti Trenčína vysadili stovky pstruhov. Foto: Radovan Stoklasa/TASR

TRENČÍN – Pred začiatkom pstruhovej sezóny nasadila Mestská organizácia Slovenského rybárskeho zväzu (SRZ) Trenčín do lovných pstruhových potokov takmer tisíc kilogramov pstruha potočného a dúhového. 

„Naša organizácia obhospodaruje šesť lovných pstruhových revírov – Vlára, Sučanka, Drietomica, Selecký potok, Teplička a Kľúčové. Potoky sme zarybňovali minulý týždeň, v pondelok dávame poslednú násadu do potoka Teplička,“ informoval predseda organizácie Jozef Lauš. 

Do revírov vysadili 540 kilogramov dvojročného pstruha potočného a 450 kilogramov pstruha dúhového. Pstruha potočného majú od externého dodávateľa, pstruhom dúhovým zarybňujú z vlastného rybochovného zariadenia v Trenčíne – Kubrici.  

V tomto roku si uplatnilo nárok na vydanie pstruhového povolenia na rybolov 100 dospelých členov a 14 detí. Pstruhová sezóna sa začína dnes (16. apríla) a potrvá do konca septembra.

Rybári si môžu denne privlastniť štyroch pstruhov dúhových alebo dvoch pstruhov potočných. V apríli je lov na pstruhových revíroch povolený od 6:00 do 20:00.

(tasr)


Ďalšie články