V Trenčíne chystajú obľúbený Lesnícky deň. Na milovníkov prírody čaká bohatý program

V Trenčíne chystajú tradičný Lesnícky deň. Na milovníkov prírody čaká bohatý program V Trenčíne chystajú tradičný Lesnícky deň. Foto: Mesto Trenčín

TRENČÍN – Príďte sa dozvedieť viac o význame a funkciách lesa pre spoločnosť, o práci lesníkov či trvalo udržateľnom lesnom hospodárstve. Lesnícky deň sa uskutoční už zajtra 25. apríla 2024 na Štúrovom námestí.

Podujatie po Slovensku organizujú lesnícke inštitúcie, v Trenčíne je hlavným organizátorom Mestské hospodárstvo a správa lesov, m. r. o. Spoluorganizátormi sú Lesné hospodárstvo Inovec, Lesy SR, š. p., OZ Považie, OÚ Trenčín, Pozemkový a lesný odbor a Odbor opravných prostriedkov, Trenčiansky samosprávny kraj, Zelená župa, Slovenský poľovnícky zväz a Marius Pedersen.

„Na podujatí s témou Lesy – otvorené novým výzvam budeme hovoriť o funkcii lesa, o práci lesníkov aj o biodiverzite a trvalo udržateľnom lesnom hospodárstve. Nebudú chýbať ani tradičné aktivity obľúbené najmä detskými návštevníkmi,” informovala Jaroslava Vanyová z Lesného hospodárstva.

Ochrancovia prírody, poľovníci a priaznivci zdravého životného prostredia sa budú venovať návštevníkom od 9:00 do 13:00.

Zdroj: Mesto Trenčín

Lesnícky deň v Trenčíne. Zdroj: Mesto Trenčín
Na milovníkov prírody čaká bohatý program. Zdroj: Mesto Trenčín

Ďalšie články