Najprv nechcel zaplatiť taxikárke, potom sa vyhrážal policajtovi zabitím

polícia Polícia páchateľa obmedzila na osobnej slobode. Zdroj: Polícia SR

TRENČÍN – Policajtov z obvodného oddelenia Policajného zboru (PZ) v Nemšovej vyslali preveriť oznámenie vodičky taxíku, ktorej nechcel klient zaplatiť. Neskôr sa vyhrážal prostredníctvom čísla 158 a sťažoval sa na zasahujúceho policajta.

Taxikárka privolala políciu po tom, ako jej klient odmietol zaplatiť za odvoz. Muži zákona vyriešili prípad na mieste pohovorom. Problémový zákazník však neskôr zavolal na číslo 158.

Operačnému dôstojníkovi oznámil, že chce podať sťažnosť na policajta, ktorý ho v ten deň riešil. „Za použitia vulgarizmov na adresu policajta uviedol, že ho zabije a že ak by mal zbraň alebo nožík na mieste riešenia incidentu s taxíkom, zabije ho hneď tam na mieste. Taktiež niekoľkokrát zopakoval, aby bol tomuto policajtovi tento jeho telefonát prehratý,“ uviedla Katarína Kuzmová z Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne

Polícia páchateľa obmedzila na osobnej slobode. Po vykonaní potrených procesných úkonov 42-ročného muža obvinila zo spáchania prečinu útoku na verejného činiteľa.

Na obvineného, ktorý bol už aj v minulosti súdne trestaný, podali podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby a spisový materiál odovzdali dozorujúcemu prokurátorovi na ďalšie konanie.

(Zdroj: Krajská polícia PZ v Trenčíne.)


Ďalšie články