Škôlkari, seniori a dokonca aj policajti budú sídliť pod jednou strechou

trencin V budove budú sídliť škôlkari, seniori a dokonca aj policajti. Foto: trencin.sk

TRENČÍN – Mesto dokončuje rekonštrukciu budovy bývalého Kultúrneho strediska Istebník. V zmodernizovaných priestoroch sa budú onedlho stretávať seniori z klubu dôchodcov, novú triedu k dispozícii dostane Materská škola Medňanského a v zrekonštruovanej časti budovy bude tiež pracovisko mestskej polície.

„V rámci mestskej investičnej akcie pribudli na severnej fasáde nové okná, ktoré presvetlili novovzniknuté priestory klubu seniorov a komunitnej klubovne. Na druhom nadzemnom podlaží sa vybudovalo nové schodisko a budova má aj ďalší vstup,“ uviedlo mesto Trenčín na svojom webe.

V priestore javiska vznikol medzistrop, a tým pádom aj nové podlažie. „Javisková časť tak má tri podlažia. V suteréne sú šatne s hygienickým zázemím a dennou miestnosťou pre potreby mestskej polície. Na prvom nadzemnom podlaží v javiskovej časti je vytvorená klubovňa s kuchynkou, ktorá bude slúžiť seniorom,“ skonštatovalo mesto.

Na druhom nadzemnom podlaží v javiskovom priestore bude fungovať komunitná klubovňa s kuchynkou a hygienickými zariadeniami. Súčasťou schodiska má byť aj šikmá zdvíhacia plošina pre občanov ZŤP.

„Pôvodná vstupná hala zmenila účel využitia. Dnes je tu hudobná miestnosť, prepojená novým schodiskom s priestormi materskej školy. Pôvodné miestnosti mestskej polície a klubu seniorov sa prestavali a dnes tu je nová trieda pre škôlku,“ skonštatovali. Od začiatku marca 2024 sa jej kapacita navýšila o 20 detí.

„Pracovisko mestskej polície funguje v suteréne, vo vynovených priestoroch. Mesto do rekonštrukcie budovy investovalo takmer 315-tisíc eur,“ uzavreli.

Mesto do rekonštrukcie budovy investovalo takmer 315-tisíc eur. Foto: trencin.sk
Pôvodné miestnosti mestskej polície a klubu seniorov sa prestavali a dnes tu je nová trieda pre škôlku. Foto: trencin.sk
V rámci mestskej investičnej akcie pribudli na severnej fasáde nové okná, ktoré presvetlili novovzniknuté priestory klubu seniorov a komunitnej klubovne. Foto: trencin.sk
Aj malí obyvatelia si prídu na svoje. Foto: trencin.sk
Pracovisko mestskej polície funguje v suteréne, vo vynovených priestoroch. Foto: trencin.sk

Ďalšie články